Skip navigationDe Wijnacademie

Associatie van
Wijndocenten


De Wijnacademie


In 1974 realiseerde de Stichting Slijtersopleidingen de eerste echte vinologenopleiding. Kort daarna werd gestart met de liquoristenopleiding voor gedistilleerd. Deze opleidingen vormden het begin van het instituut dat inmiddels wijd en zijd bekend staat als De Wijnacademie. De titels "Vinoloog van de Wijnacademie" en "Liquorist van de Wijnacademie staan hoog aangeschreven.

Met ingang van 2016 heeft ook De Wijnacademie de overstap van SWEN naar SDEN gemaakt om de onafhankelijkheid van de diploma's te garanderen. De vinologen- en liquoristenopleiding vallen onder SDEN 4. Als minimum toegangseis voor deze opleidingen geldt trouwens een erkend SDEN-3 diploma waarvan je de cursussen bij alle aangesloten AWD leden kunt volgen. De Wijnacademie organiseert ook de opleiding tot Magister Vini (SDEN 5)

De Wijnacademie organiseert (voornamelijk in Maarn, Utrecht) ook de door SDEN erkende examens op niveau 2 en 3, zowel voor wijn, gedistilleerd als bier. Het diploma SDEN 1 wordt niet bij De Wijnacademie maar door de AWD erkende wijndocent aan het eind van de cursus afgenomen.