Skip navigationNieuws

Associatie van
Wijndocenten


Wie ben ik?

Ton Wortelboer

Mijn naam is Ton Wortelboer, wijndocent, vinoloog, echtgenoot, vader en opa. Al ruim 35 jaar verzorg ik met passie workshops en cursussen over wijn en sterke dranken.

In welke regio(’s) ben ik actief?
Workshops en cursussen kunnen in principe in heel Nederland op maat verzorgd worden, zelf woon ik in Alphen aan den Rijn.

Mijn specialisme:
De "oude" wijnwereld heeft toch wel mijn voorkeur en dan heb ik het altijd graag over Vino de Jerez met zijn unieke producten maar ook Duitsland en de Elzas zijn mijn favorieten. Eigenlijk moet ik eerlijk bekennen dat, waar men mooie wijnen maakt daar wil ik over vertellen.

Wat maakt mijn manier van lesgeven uniek?
Ik ben een echte verhalen verteller en probeer op die manier het waakvlammetje van wijn bij eenieder te laten ontbranden.

Waarom ik persoonlijk vind dat iedereen meer over wijn moet weten:
Voor mij staat wel vast dat je eerst moet begrijpen hoe het komt dat het product wat in het glas zit zo smaakt. Dan de volgende stap is mensen laten ontdekken wat ze er zelf van vinden, dus het leren waarnemen. Het leren waarnemen gaat niet over de woorden lekker of niet lekker, maar zoals eerder gezegd, er iets van vinden.

Mijn (wijn)quote:
Voor elke dag is een lach en een glas.

Nieuwsarchief