Skip navigationNieuws

Associatie van
Wijndocenten


Wie ben ik?

Margret Weijers

Mijn naam is Margret Weijers, Register Vinoloog®, Wijn-spijsspecialiste en Aanbevolen Wijndocent door de Wijnacademie. Na jarenlang als gastvrouw en sommelier te hebben gewerkt bij toprestaurants als ‘De Vrienden van Jacob’ in Santpoort-Noord en ‘De Librije’ in Zwolle wilde ik mijn passie voor en kennis van wijn overdragen en vooral delen met wijnliefhebbers: mijn (toekomstige) cursisten.
Mijn missie: "het wijngebral de wereld uit!" door liefhebbers van wijn op een leerzame èn leuke manier enthousiast te maken voor wijn. Hoe meer je van wijn weet des te beter je wijn begrijpt.

In welke regio ben ik actief?
Alkmaar en omgeving en op locatie.

Mijn specialismen:
Wijn & Spijs een cursus van 4 avonden met theorie en veel praktijk, waarin de goede en foute combinaties voor het voetlicht komen. Harmonie of contrast? Wat is je keuze en waarom?
Wijntrainingen voor horecapersoneel afgestemd op hun eigen wijn- en menukaart, met inzicht in gastheerschap (zoals: omzetstijging, benadering zakelijke gast, persoonlijke voorkeur, kurkwijn).
Mijn wijnreizen naar Nieuw-Zeeland, Italië en Californië zijn een onmisbare verdieping van mijn wijnkennis en van directe toegevoegde waarde voor mijn erkende wijncursussen (Sden 1,2 en 3).

Wat maakt mijn manier van lesgeven uniek?
Interactief, laagdrempelig en in duidelijke taal gegeven. In kleine groepen leren en ervaren we veel. Daarbij lachen we ook veel, want wijn is leuk en laten we het ook vooral zó houden.

Waarom ik vind dat iedereen meer over wijn moet weten:
Wanneer je de rode draad in wijn vindt, is het kiezen van een fles wijn in een restaurant of speciaalzaak een peulenschil en kun je de meest geschikte wijn vinden èn schenken.

Mijn wijnquote:
Wine is my favourite fruit!

Nieuwsarchief