Skip navigationDe AWD wijndocenten

Associatie van
Wijndocenten


Dit zijn de AWD wijndocenten van wijndocent.nl:


Ed Carper - Carper Vinum
Carper Vinum

Ed Carper - Carper Vinum

Regio Zaanstad / Purmerend

 • Méér

  Méér

  Wie is Ed Carper?

  Ik ben altijd al wijnliefhebber geweest. Ging vaak naar Frankrijk op vakantie en langzamerhand raakte ik steeds meer gefascineerd door de wijn en hoe het gemaakt wordt. Het begon allemaal bij de Bordeaux wijnen en stapje voor stapje ging dat zich uitbreiden. Zo ben ik uiteindelijk uit nieuwsgierigheid een wijncursus gaan volgen. En wat bleek? Ik begon te ontdekken dat ze niet alleen in Frankrijk mooie wijnen maken. In andere landen maken ze nog meer fantastische en bijzondere wijnen!  Daar móést ik meer van weten. Inmiddels mag ik mijzelf “Register Vinoloog” noemen. En sterker nog; dit jaar sta ik in de finale van de  “Vinoloog van het jaar” competitie!

  En het zit ook al in de naam: Carper staat niet voor de zoetwatervis maar komt van het Latijnse “plukken”, je weet wel van “carpe diem” of te wel “pluk de dag”. Ja, druivenplukker en vandaar Carper Vinum.

  Jarenlang heb ik in de ICT gewerkt. En hoewel ik daar veel mooie dingen heb gedaan, was er 1 ding dat er met kop en schouders bovenuit stak: een groep collega’s coachen om met z’n allen succesvol een einddoel te halen. Het heeft mij altijd veel voldoening gegeven om anderen in hun kracht te zetten en zich “thuis” te laten voelen in een team. En zo doe ik dat ook als ik een wijncursus geef!

  Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn nieuwe levensdoel is om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten, want niet alleen vis moet zwemmen. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt,  leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

  WIJN CV:
  Registervinoloog februari 2017.
  WSET 3 Advanced level december 2017.
  Diploma proefkunde (OINOS) November 2016.
  Diploma CIGE Gastronomie level 3. ( Peter Klosse.) juni 2017.
  Finale gehaald van Vinoloog van het jaar. September 2017.
  Aanbevolen wijndocent van de wijnacademie december 2018.
  Vanaf mei 2019 student aan de Oostenrijkse wijnacademie om Weinakademiker te worden.

  Welke regio:
  Zaanstad/Purmerend.

  Mijn specialismes zijn:
  Wijn/spijs en de gebieden waar ikzelf ook op wijnreis ben geweest zoals Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië en Oostenrijk.

  Wat maakt mijn manier van lesgeven uniek?
  Bij mij kan je op een ontspannen manier in kleine groepen van maximaal 14 personen je kennis over wijn uitbreiden. Wat mij onderscheidt van andere aanbieders, is dat mijn lessen zo gestructureerd zijn dat de lesstof duidelijk en aantrekkelijk blijft. En daardoor, als je alle lessen volgens het aangeboden programma volgt, is de kans groot dat je in één keer slaagt voor je wijnexamen(s).

  Waarom ik persoonlijk vind dat iedereen meer moet weten over wijn:
  Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn nieuwe levensdoel is om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten, want niet alleen vis moet zwemmen. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt,  leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

  Mijn wijnquote:
  “Life is too short to drink cheap wine”.

  Alle actuele cursussen van Carper Vinum

  Contact

  Bezoek de website: www.carpervinum.nl


Caroline Cocheret - Wijneducatie Nederland
Wijneducatie Nederland

Caroline Cocheret - Wijneducatie Nederland

Regio Amsterdam / Bussum

 • Méér

  Méér

  Na jaren gewerkt te hebben als arbeidsjurist, heb ik negen jaar geleden besloten iets heel anders te gaan doen en mij volledig te richten op mijn passie: wijn. Het vinologendiploma haalde ik in 2011 en sindsdien geef ik met veel enthousiasme wijncursussen en wijnproeverijen, ben ik wijnadviseur en geef ik wijn/spijscursussen bij een kookschool. Sinds 2015 heb ik mijn eigen wijneducatiebedrijf: Wijneducatie Nederland. Wijneducatie Nederland verzorgt wijncursussen op alle niveaus en daarnaast worden er wijnworkshops, thema-avonden en excursies georganiseerd. Wijneducatie Nederland staat voor wijncursussen op hoog niveau door ervaren en goed opgeleide wijndocenten op sfeervolle locaties in Amsterdam en Bussum. En – uiteraard – gebruiken wij alleen kwaliteitswijn en is er veel aandacht voor wijn en spijs, want ook koken en eten is een grote liefde van mij.

  En omdat je nooit raakt uitgeleerd, volg ik nu de opleiding tot Magister Vini, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Zo kan ik ook mijn nieuw opgedane kennis delen met mijn cursisten. Mijn motto is Vive le Vin, want het leven is zo fijn als je kunt genieten van een mooi glas wijn.

  Alle actuele cursussen van Wijneducatie Nederland

  Contact

  Bezoek de website: www.wijneducatienederland.nl


Ronald Janssen - Cyrano Vintertainment
Cyrano Vintertainment

Ronald Janssen - Cyrano Vintertainment

Regio Twente

 • Méér

  Méér

  Cyrano Vintertainment verzorgt wijncursussen (Wijnvignet SDEN/SWEN 1, SDEN/SWEN 2, SDEN/SWEN 3, maatwerktrajecten), wijnproeverijen en masterclasses in Twente. Cyrano heeft een programma voor iedereen die zich wil verdiepen in wijn: van de beginnende wijnliefhebbers tot professionals.

  Ronald Janssen is de drijvende kracht achter Cyrano en een educator 'pur sang'. Hij heeft jarenlang gewerkt als docent, trainer en opleidingsadviseur. Na het volgen van de Vinologenopleiding is hij gestart met Cyrano Vintertainment, gericht op wijneducatie.
  Zijn drijfveer is het enthousiasmeren van mensen voor wijn.

  Neem contact met hem op voor meer informatie.
  Cyrano maakt u wijnwijzer!

  Actuele cursussen van Cyrano Vintertainment

  Contact

  Bezoek de website www.cyranowine.nl


Léon Krijgsman - la Causerie
la Causerie

Léon Krijgsman - la Causerie

Regio's Rotterdam en Antwerpen

 • Méér

  Méér

  Gastheer, vinoloog, sommelier (AIS) en wijnadviseur Léon Krijgsman en gastvrouw en publiciste Annick Schreuder ontvangen u graag in hun professionele wijnkelder annex proeflokaal in Rotterdam Kralingen. Daar organiseert la Causerie in een ontspannen sfeer haar wijncursussen en proeverijen. Deze zijn op alle niveaus, dus zowel voor beginnende wijndrinkers als voor geoefenden.

  Daarnaast biedt la Causerie maandelijks workshops aan in de vorm van Proef! een introductie in wijn en Sprankel! een introductie in bubbels. Een leuke cadeautip trouwens.

  Voor de ervaren wijnkenners organiseert la Causerie verschillende masterclasses en voor kenners met SDEN 2 of WSET advanced sinds 2012 de jaaropleiding Wine2Move.

  Actuele cursussen van la Causerie - Rotterdam

  Actuele cursussen van la Causerie - Antwerpen

  Contact

  Bezoek de website: www.lacauserie.nl


Esther Meijer - AnyWine
AnyWine

Esther Meijer - AnyWine

Regio Kampen / Zwolle

 • Méér

  Méér

  AnyWine is in 2004 opgericht door Esther Meijer. In dat jaar startte AnyWine met het organiseren van wijncursussen. Cursussen die gekenmerkt worden door kwaliteit en een informele sfeer.
  De cursussen zijn laagdrempelig en het aanbod is gevarieerd.

  Voor wie zijn Wijnbrevet wil halen biedt de SDEN 2 opleiding een goede voorbereiding.
  Tijdens de Wijn & Spijscursus gaan we dieper in op bekende of verrassende wijnspijscombinaties. Voor wie minder tijd heeft zijn de losse workshops een interessante mogelijkheid. Voor de meer gevorderden die hun kennis willen verdiepen biedt AnyWine bijvoorbeeld een cursus Blind Proeven. Daarnaast biedt AnyWine proeverijen op maat. Door de combinatie van plezierige kennisoverdracht en het vermogen om een prettige, informele sfeer te creëren weet AnyWine haar klanten te boeien en binden. Een groot aantal cursisten schrijft zich opnieuw in voor een andere cursus of workshop.

  Esther Meijer is RegisterVinoloog van De Wijnacademie® en is aangesloten bij de Associatie van Wijndocenten. Ze is sinds 2004 oprichter van AnyWine en is sinds 2008 als freelance docent werkzaam bij de kook-en wijnschool van de Librije: Librijes Atelier. In januari 2012 is Esther gestart met de opleiding tot Theesommelier en met het bedrijf AnyTea; het geven van theecursussen.
  In Mei 2012 is Esther derde geworden bij het Dutch Tea Championship.

  Actuele cursussen van AnyWine

  Contact

  Bezoek de website: www.anywine.nl


Hans Meijs - Vinoswijncursussen
VINOSwijncurssusen

Hans Meijs - VINOSwijncursussen

Regio Utrecht

 • Méér

  Méér

  “Het leuke van het vak van wijndocent is, dat je mensen bewuster leert wijnproeven en dat je ze enthousiast kunt maken door ze zelf meer in wijn te laten ontdekken. Met wijn kun je eindeloos bezig blijven, en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat je hem op kunt drinken.”

  Docent Hans Meijs heeft oorspronkelijk biologie gestudeerd, is Vinoloog van de Wijnacademie ®, lid van de Verenigde Vinologen Nederland, en van de Associatie van Wijndocenten.

  Actuele cursussen van VINOS wijncursussen

  Contact

  Bezoek de website: vinoswijncursussen.nl


Jeroen van Mierlo - mijnwijncursus.nl - Breda

Jeroen van Mierlo - mijnwijncursus.nl - Breda

Regio Breda

 • Méér

  Méér

  Jouw vaste wijndocent voor Breda is Jeroen van Mierlo. Naast wijnprofessional, is Jeroen al jarenlang docent en opleidingsmanager in het particulier onderwijs voor volwassenen.
  Door deze ervaring staat hij voor kwaliteit van opleiden. Oók als het om gezellige cursussen gaat!

  In slechts één jaar behaalde hij de titel Register Vinoloog. Daarnaast is Jeroen een van de eerste Register Wijndocenten van Nederland en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie.
  Op dit moment is hij zelf weer student: Hij is Magister Vini in opleiding. (Magister Vini is de hoogste Nederlandse professionele wijnopleiding).

  Tijdens de wijncursussen die Jeroen zelf heeft gevolgd, viel het hem op dat er vaak onnodig ingewikkeld en deftig wordt gedaan over wijn. Terwijl wijn naar zijn mening vooral is bedoeld om van te Genieten. Daarom besloot hij de wijncursussen in een ander jasje te steken. Het resultaat hiervan is mijnwijncursus.nl
  Gezellig, no-nonsense en leerzaam.

  Actuele cursussen van mijnwijncursus.nl Breda

  Contact

  Bezoek de website: www.mijnwijncursus.nl


Michel van Tuil - Drankenstudie Michel van Tuil
Drankenstudie Michel van Tuil

Michel van Tuil - Drankenstudie Michel van Tuil

Regio Den Bosch

 • Méér

  Méér

  De liefde voor wijn en andere alcoholische dranken dateert al uit mijn horecatijd in de jaren zeventig. Na de vinologenopleiding in 1983 cursussen gaan geven voor slijters op het gebied van wijn, gedistilleerd en bier. Dit naast een Wijn- en Delicatessen winkel, die ik samen met mijn vrouw en zoon ruim twaalf jaar in hartje Den Bosch heb gehad.
  Vanaf 1998 full time bezig met het geven van allerlei cursussen op het gebied van wijn, waarbij mijn vrouw mijn steun en toeverlaat op de achtergrond is.
  Daarnaast ook nog docent bier en gedistilleerd voor het slijters vakdiploma en gastdocent voor de Liquoristen opleiding voor Cognac, Armagnac en fruitdistillaten.
  Verder ook de schrijver en uitgever van de cursusboeken voor SDEN 2 (Opstap naar de Wijn) en SDEN 3 (De Wijnwereld).

  Alle actuele cursussen van Drankenstudie Michel van Tuil

  Contact

  Bezoek de website: www.drankenstudie.nl


Jan Vegter - Cave Supérieure
Cave supérieure

Jan Vegter - Cave Supérieure

Regio Utrecht

 • Méér

  Méér

  Van origine ben ik electronica-ingenieur. Ik werkte jarenlang in de medische wereld, eerst technisch, later in verkoop en marketing. In die periode woonde ik lange tijd in Frankrijk. Daar leerde ik de Franse taal goed spreken, raakte in de ban van wijn en maakte vele reizen naar de Franse wijngebieden.
  Na nog enkele jaren in België gewerkt te hebben en ook daar ook weer het Bourgondische leven meegemaakt te hebben, keerde ik dertien jaar later naar Nederland terug.
  Vrij snel na mijn terugkeer begon ik met het wijnbrevet en direct daarna met de vinologenopleiding. Maar het diploma Vinoloog was mij niet genoeg en zo begon ik na enkele aanvullende cursussen met de WSET-opleidingen, eerst Advanced en daarna de diploma Course. Deze opleiding heb ik in 2008 afgesloten en ik mag mijzelf nu ook Weinakademiker noemen.

  In 2010 ben ik met een nieuwe uitdaging begonnen, het Magister Vini (MV) traject en hier ben ik inmiddels een heel eind mee gevorderd. MV staat voor Nederland’s hoogste wijnopleiding, een niveau dat enigszins verwant is met het Engelse Master of Wine. Ik ben WSET Certified Educator® en ik geef wijncursussen, verzorg proeverijen en adviseer particulieren en bedrijven over wijn.

  Alle actuele cursussen van Cave Supérieure

  Contact

  Bezoek de website: www.cavesuperieure.nl


Klazien Vermeer - De Wijnschool
De Wijnschool

Klazien Vermeer - De Wijnschool

Regio Ermelo / Nijkerk

 • Méér

  Méér

  De Wijnschool is jong en ambitieus en richt zich op activiteiten rondom wijn. De “juf” van de Wijnschool is Klazien Vermeer.

  Een leuke proeverij, een actieve wijnreis voor uw bedrijf of samen met vrienden op een wijncursus, het is allemaal mogelijk.
  Naast het volgen van wijncursussen organiseert Klazien ook “wijnschoolreizen” naar verschillende gebieden. Deze reizen zijn toegankelijk voor iedereen die passie heeft voor wijn. Zij heeft de beschikking over een luxe touringcar en een immer vrolijke buschauffeur. Instappen, genieten, leren, ervaren en eventueel ook nog de mooiste wijnen meenemen naar huis!

  Klazien is registervinoloog en tevens werkzaam als opleidingsmanager bij de Wijnacademie te Maarn, afd. vinologenopleiding en begeleidingstraject Magister Vini.

  Leuke ideetjes opdoen of meer informatie? www.dewijnschool.nl 

  Alle actuele cursussen van De Wijnschool

  Contact

  Bezoek de website: www.dewijnschool.nl


Ton Wortelboer - Procuwijs
Procuwijs

Ton Wortelboer - Procuwijs

Regio Woerden

 • Méér

  Méér

  Eind jaren zestig als gastheer begonnen in tal van horeca bedrijven. Zeker acht verschillende formules in meer dan 15 bedrijven meegemaakt en overal kwam ik wijn tegen.
  Het werd en is nog steeds mijn grote passie.
  30 Jaar in het beroepsonderwijs werkzaam geweest, waar ik jong aanstormend talent mocht begeleiden in hun zoektocht naar smaken, verschillen in wijnen, het leren maken van wijn-spijs combinaties en tal van dat soort boeiende zaken.
  Nog steeds geef ik tal van proeverijen, wijncursussen en masterclasses. Hierdoor ontmoet je weer andere doelgroepen en dat houdt me juist scherp. Want wijn is een leven lang leren, proeven en blijven ontdekken.

  Ik hoop u op deze ontdekkingsreizen te mogen ontmoeten.

  Alle actuele cursussen van Procuwijs

  Contact

  Bezoek de website: www.procuwijs.nl


Naar boven