Skip navigation



De AWD wijndocenten

Associatie van
Wijndocenten


De AWD wijndocenten


Caroline Cocheret - Wijneducatie Nederland
Wijneducatie Nederland

Caroline Cocheret - Wijneducatie Nederland

Regio Amsterdam / Bussum

  • Méér

    Méér

    Na jaren gewerkt te hebben als arbeidsjurist, heb ik negen jaar geleden besloten iets heel anders te gaan doen en mij volledig te richten op mijn passie: wijn. Het vinologendiploma haalde ik in 2011 en sindsdien geef ik met veel enthousiasme wijncursussen en wijnproeverijen, ben ik wijnadviseur en geef ik wijn/spijscursussen bij een kookschool. Sinds 2015 heb ik mijn eigen wijneducatiebedrijf: Wijneducatie Nederland. Wijneducatie Nederland verzorgt wijncursussen op alle niveaus en daarnaast worden er wijnworkshops, thema-avonden en excursies georganiseerd. Wijneducatie Nederland staat voor wijncursussen op hoog niveau door ervaren en goed opgeleide wijndocenten op sfeervolle locaties in Amsterdam en Bussum. En – uiteraard – gebruiken wij alleen kwaliteitswijn en is er veel aandacht voor wijn en spijs, want ook koken en eten is een grote liefde van mij.

    En omdat je nooit raakt uitgeleerd, volg ik nu de opleiding tot Magister Vini, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Zo kan ik ook mijn nieuw opgedane kennis delen met mijn cursisten. Mijn motto is Vive le Vin, want het leven is zo fijn als je kunt genieten van een mooi glas wijn.

    Alle actuele cursussen van Wijneducatie Nederland

    Contact

    Bezoek de website: www.wijneducatienederland.nl


Ronald Janssen - Cyrano Vintertainment
Cyrano Vintertainment

Ronald Janssen - Cyrano Vintertainment

Regio Twente

  • Méér

    Méér

    Cyrano Vintertainment verzorgt wijncursussen (Wijnvignet SDEN/SWEN 1, SDEN/SWEN 2, SDEN/SWEN 3, maatwerktrajecten), wijnproeverijen en masterclasses in Twente. Cyrano heeft een programma voor iedereen die zich wil verdiepen in wijn: van de beginnende wijnliefhebbers tot professionals.

    Ronald Janssen is de drijvende kracht achter Cyrano en een educator 'pur sang'. Hij heeft jarenlang gewerkt als docent, trainer en opleidingsadviseur. Na het volgen van de Vinologenopleiding is hij gestart met Cyrano Vintertainment, gericht op wijneducatie.
    Zijn drijfveer is het enthousiasmeren van mensen voor wijn.

    Neem contact met hem op voor meer informatie.
    Cyrano maakt u wijnwijzer!

    Actuele cursussen van Cyrano Vintertainment

    Contact

    Bezoek de website www.cyranowine.nl


Léon Krijgsman - la Causerie
la Causerie

Léon Krijgsman - la Causerie

Regio's Rotterdam en Antwerpen

  • Méér

    Méér

    Gastheer, vinoloog, sommelier (AIS) en wijnadviseur Léon Krijgsman en gastvrouw en publiciste Annick Schreuder ontvangen u graag in hun professionele wijnkelder annex proeflokaal in Rotterdam Kralingen. Daar organiseert la Causerie in een ontspannen sfeer haar wijncursussen en proeverijen. Deze zijn op alle niveaus, dus zowel voor beginnende wijndrinkers als voor geoefenden.

    Daarnaast biedt la Causerie maandelijks workshops aan in de vorm van Proef! een introductie in wijn en Sprankel! een introductie in bubbels. Een leuke cadeautip trouwens.

    Voor de ervaren wijnkenners organiseert la Causerie verschillende masterclasses en voor kenners met SDEN 2 of WSET advanced sinds 2012 de jaaropleiding Wine2Move.

    Actuele cursussen van la Causerie - Rotterdam

    Actuele cursussen van la Causerie - Antwerpen

    Contact

    Bezoek de website: www.lacauserie.nl


Karin Lips - Karin Lips Wijnopleidingen en -advies
Karin Lips Wijnopleiding - Advies

Karin Lips - Karin Lips Wijnopleidingen en -advies

Regio Helmond

  • Méér

    Méér

    Karin Lips Wijnopleidingen en -advies is eind 2012 opgericht in Helmond door Karin Lips.
    Karin haalde in 2012 haar diploma voor Registervinoloog.

    Koken is een van mijn liefhebberijen. Hierdoor kreeg ik de behoefte om meer kennis op te doen over de juiste combinatie van wijn en gerecht. Dit thema komt ook terug bij iedere cursus. De laatste avond van iedere cursus wordt afgesloten met een speciaal thema: de combinatie van wijn en spijs.

    Je kunt kiezen uit drie verschillende wijncursussen / niveau’s: 

    • SDEN 1 Wijnvignet: smaken leren herkennen - 2 avonden.
    • SDEN 2 Wijnoorkonde: voor diegene die al enige kennis van wijn hebben - 5 avonden.
    • SDEN 3 Wijnbrevet: voor de professional en gevorderde wijnliefhebber die nog verder wil en zijn niveau wil verhogen - 10 avonden.


    Alle actuele cursussen van Karin Lips Wijnopleidingen en -advies

    Contact

    Bezoek de website: www.karinlips.nl


Esther Meijer - AnyWine
AnyWine

Esther Meijer - AnyWine

Regio Kampen / Zwolle

  • Méér

    Méér

    AnyWine is in 2004 opgericht door Esther Meijer. In dat jaar startte AnyWine met het organiseren van wijncursussen. Cursussen die gekenmerkt worden door kwaliteit en een informele sfeer.
    De cursussen zijn laagdrempelig en het aanbod is gevarieerd.

    Voor wie zijn Wijnbrevet wil halen biedt de SDEN 2 opleiding een goede voorbereiding.
    Tijdens de Wijn & Spijscursus gaan we dieper in op bekende of verrassende wijnspijscombinaties. Voor wie minder tijd heeft zijn de losse workshops een interessante mogelijkheid. Voor de meer gevorderden die hun kennis willen verdiepen biedt AnyWine bijvoorbeeld een cursus Blind Proeven. Daarnaast biedt AnyWine proeverijen op maat. Door de combinatie van plezierige kennisoverdracht en het vermogen om een prettige, informele sfeer te creëren weet AnyWine haar klanten te boeien en binden. Een groot aantal cursisten schrijft zich opnieuw in voor een andere cursus of workshop.

    Esther Meijer is RegisterVinoloog van De Wijnacademie® en is aangesloten bij de Associatie van Wijndocenten. Ze is sinds 2004 oprichter van AnyWine en is sinds 2008 als freelance docent werkzaam bij de kook-en wijnschool van de Librije: Librijes Atelier. In januari 2012 is Esther gestart met de opleiding tot Theesommelier en met het bedrijf AnyTea; het geven van theecursussen.
    In Mei 2012 is Esther derde geworden bij het Dutch Tea Championship.

    Actuele cursussen van AnyWine

    Contact

    Bezoek de website: www.anywine.nl


Hans Meijs - Vinoswijncursussen
VINOSwijncurssusen

Hans Meijs - VINOSwijncursussen

Regio Utrecht

  • Méér

    Méér

    “Het leuke van het vak van wijndocent is, dat je mensen bewuster leert wijnproeven en dat je ze enthousiast kunt maken door ze zelf meer in wijn te laten ontdekken. Met wijn kun je eindeloos bezig blijven, en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat je hem op kunt drinken.”

    Docent Hans Meijs heeft oorspronkelijk biologie gestudeerd, is Vinoloog van de Wijnacademie ®, lid van de Verenigde Vinologen Nederland, en van de Associatie van Wijndocenten.

    Actuele cursussen van VINOS wijncursussen

    Contact

    Bezoek de website: vinoswijncursussen.nl


Jeroen van Mierlo - mijnwijncursus.nl - Breda

Jeroen van Mierlo - mijnwijncursus.nl - Breda

Regio Breda

  • Méér

    Méér

    Jouw vaste wijndocent voor Breda is Jeroen van Mierlo. Naast wijnprofessional, is Jeroen al jarenlang docent en opleidingsmanager in het particulier onderwijs voor volwassenen.
    Door deze ervaring staat hij voor kwaliteit van opleiden. Oók als het om gezellige cursussen gaat!

    In slechts één jaar behaalde hij de titel Register Vinoloog. Daarnaast is Jeroen een van de eerste Register Wijndocenten van Nederland en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie.
    Op dit moment is hij zelf weer student: Hij is Magister Vini in opleiding. (Magister Vini is de hoogste Nederlandse professionele wijnopleiding).

    Tijdens de wijncursussen die Jeroen zelf heeft gevolgd, viel het hem op dat er vaak onnodig ingewikkeld en deftig wordt gedaan over wijn. Terwijl wijn naar zijn mening vooral is bedoeld om van te Genieten. Daarom besloot hij de wijncursussen in een ander jasje te steken. Het resultaat hiervan is mijnwijncursus.nl
    Gezellig, no-nonsense en leerzaam.

    Actuele cursussen van mijnwijncursus.nl Breda

    Contact

    Bezoek de website: www.mijnwijncursus.nl


Eeuwe Nijboer - Bubbles 'n' Bites
Bubbles 'n' Bites

Eeuwe Nijboer - Bubbles 'n' Bites

Regio Drachten

  • Méér

    Méér

    Wijnschool Bubbles ’n’ Bites

    Bubbles ’n’ Bites is het wijnbedrijf van Eeuwe en Marjan Nijboer.
    Begonnen zonder bricks maar met clicks. En omdat tijden veranderen vormen nieuwe bricks inmiddels een prachtig proeflokaal en verkopen dezelfde clicks niet alleen flessen maar nu ook lessen. Eeuwe en Marjan hebben namelijk een heldere missie: “Bubbles ’n’ Bites wil de Wondere Wereld van de Wijn voor zoveel mogelijk mensen ontsluiten”.

    Om dit te realiseren moet er dus les gegeven worden en wel aan een breed publiek van liefhebbers. Want hoe meer je weet van wijn, hoe meer je ervan kunt genieten. Eeuwe en Marjan weten op een leuke manier kennis over te brengen en proefervaringen te realiseren. Hierdoor raken cursisten nog meer geënthousiasmeerd en gaan op ontdekkingsreis. Het resultaat is dat wijn van de wekelijkse boodschappenlijst van de one-stop-shopping winkel wordt geschrapt en flessen wijn niet meer ‘gekocht’ maar ‘gezocht’ worden. Wijndrinkers worden wijnproevers en kopers worden verzamelaars. Wie wil kan zijn nieuw opgedane kennis verzilveren in het landelijk erkende SDEN-diploma (voorheen SWEN).

    Al vele Noordelingen hebben ook de proeverijen en/of een (thema)workshops bij BnB gevolgd en gezien hoe heerlijk het is om wat meer verstand van wijn te hebben.
    Wil jij dat ook? Kijk dan op de site om te zien wat Bubbles ’n’ Bites allemaal te bieden heeft aan ‘wijnvermaak en -educatie’: www.bubblesnbites.nl/wijnproeverijen-en-cursussen.

    Eeuwe Nijboer is gediplomeerd leraar, ondernemer, wijn-Maverick (1) en RegisterVinoloog.

    (1) zie: www.urbandictionary.com/define.php

    Actuele cursussen van Bubbles 'n' Bites


Marjan Nijboer - Bubbles 'n' Bites
Bubbles 'n' Bites

Marjan Nijboer - Bubbles 'n' Bites

Regio Drachten

  • Méér

    Méér

    Wijnschool Bubbles ’n’ Bites

    Bubbles ’n’ Bites is het wijnbedrijf van Eeuwe en Marjan Nijboer.
    Begonnen zonder bricks maar met clicks. En omdat tijden veranderen vormen nieuwe bricks inmiddels een prachtig proeflokaal en verkopen dezelfde clicks niet alleen flessen maar nu ook lessen. Eeuwe en Marjan hebben namelijk een heldere missie: “Bubbles ’n’ Bites wil de Wondere Wereld van de Wijn voor zoveel mogelijk mensen ontsluiten”.

    Om dit te realiseren moet er dus les gegeven worden en wel aan een breed publiek van liefhebbers. Want hoe meer je weet van wijn, hoe meer je ervan kunt genieten. Eeuwe en Marjan weten op een leuke manier kennis over te brengen en proefervaringen te realiseren. Hierdoor raken cursisten nog meer geënthousiasmeerd en gaan op ontdekkingsreis. Het resultaat is dat wijn van de wekelijkse boodschappenlijst van de one-stop-shopping winkel wordt geschrapt en flessen wijn niet meer ‘gekocht’ maar ‘gezocht’ worden. Wijndrinkers worden wijnproevers en kopers worden verzamelaars. Wie wil kan zijn nieuw opgedane kennis verzilveren in het landelijk erkende SDEN-diploma (voorheen SWEN).

    Al vele Noordelingen hebben ook de proeverijen en/of een (thema)workshops bij BnB gevolgd en gezien hoe heerlijk het is om wat meer verstand van wijn te hebben.
    Wil jij dat ook? Kijk dan op de site om te zien wat Bubbles ’n’ Bites allemaal te bieden heeft aan ‘wijnvermaak en -educatie’: www.bubblesnbites.nl/wijnproeverijen-en-cursussen.

    Marjan Nijboer is gediplomeerd marketeer, nieuwbakken zzp'er, culinair blogger en RegisterVinoloog.

    Actuele cursussen van Bubbles 'n' Bites

    Contact


Gabrielle Salvatore - Gabrielle Salvatore
Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore - Gabrielle Salvatore

Regio Haarlem

  • Méér

    Méér

    "De naam Salvatore komt uit zuid-Italië; mijn overgrootvader was een Italiaan uit het gehucht Vallerotonda, bij Montecasino. Hij was zeer avontuurlijk en na wat omzwervingen vestigde hij zich in Nederland. Hij was er trots op dat hij het 'ijs' introduceerde. Zei hij. Of dat waar is weet ik niet. Wel dat hij met veel plezier gepofte kastanjes verkocht in Amsterdam. Eten en drinken heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. De liefde voor wijn en spijs is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was een goede kokkin die vroeger veel aandacht besteedde aan de maaltijden.
    Ook wijn speelde een rol aan tafel en ik nipte al vroeg mee. Ook nu, bij ons thuis, is eten, sfeer en op z'n tijd een goed glas wijn belangrijk. De kinderen (4) proeven en ruiken goed. De oudste zoon, inmiddels 20, heeft SWEN 2 gedaan (zonder diploma), de jongste dochter, bijna 14, kan al vanaf haar 4e verse pasta en pesto maken!

    De wereld van wijn en spijs verandert steeds; bijblijven is bijleren. Het lijkt veel onderstaand rijtje maar dat valt best mee.
    Waar een wil is, is wijn. Ik doe het allemaal met heel veel plezier. En dat breng ik graag over".

    Alle actuele cursussen van Gabrielle Salvatore

    Contact

    Bezoek de website: www.gabriellesalvatore.nl


Madelon Schreuders - De Rozijnenkorf
De Rozijnenkorf

Madelon Schreuders - De Rozijnenkorf

Regio Deventer

  • Méér

    Méér

    De Rozijnenkorf is gevestigd in een monumentaal pand uit de 17de eeuw waarin 300 jaar geleden de stadsapotheker huisde. De huidige eigenaar, Madelon Schreuders, heeft het ingericht als culinaire winkel annex, kookstudio en wijnproeverij.

    Madelon is kok én vinoloog en zij organiseert workshops, wijncursussen en proeverijen vanaf 10 personen. Elk bedrijfs-, familie- of vriendenuitje wordt een ware beleving in de sfeervolle studio. Doet u liever alleen of met z'n tweetjes een keer mee? Ook dan kunt u bij De Rozijnenkorf terecht.

    Madelon en haar team bieden een wisselend workshop- en cursusprogramma met individuele inschrijving. Voor de wijnliefhebber die gewoon wat meer wil weten over wijn is de korte, 3-daagse basiscursus wijnproeven zeer geschikt. Voor de wijnliefhebber die juist meer diepgang wil of professioneel in de wijnwereld bezig is, biedt De Rozijnenkorf een wijncursus op SDEN 1- en SDEN 2-niveau.
    Kijk op de website voor het actuele cursusprogramma.

    Alle actuele cursussen van De Rozijnenkorf

    Contact

    Bezoek de website: www.derozijnenkorf.nl


Michel van Tuil - Drankenstudie Michel van Tuil
Drankenstudie Michel van Tuil

Michel van Tuil - Drankenstudie Michel van Tuil

Regio Den Bosch

  • Méér

    Méér

    De liefde voor wijn en andere alcoholische dranken dateert al uit mijn horecatijd in de jaren zeventig. Na de vinologenopleiding in 1983 cursussen gaan geven voor slijters op het gebied van wijn, gedistilleerd en bier. Dit naast een Wijn- en Delicatessen winkel, die ik samen met mijn vrouw en zoon ruim twaalf jaar in hartje Den Bosch heb gehad.
    Vanaf 1998 full time bezig met het geven van allerlei cursussen op het gebied van wijn, waarbij mijn vrouw mijn steun en toeverlaat op de achtergrond is.
    Daarnaast ook nog docent bier en gedistilleerd voor het slijters vakdiploma en gastdocent voor de Liquoristen opleiding voor Cognac, Armagnac en fruitdistillaten.
    Verder ook de schrijver en uitgever van de cursusboeken voor SDEN 2 (Opstap naar de Wijn) en SDEN 3 (De Wijnwereld).

    Alle actuele cursussen van Drankenstudie Michel van Tuil

    Contact

    Bezoek de website: www.drankenstudie.nl


Jan Vegter - Cave Supérieure
Cave supérieure

Jan Vegter - Cave Supérieure

Regio Utrecht

  • Méér

    Méér

    Van origine ben ik electronica-ingenieur. Ik werkte jarenlang in de medische wereld, eerst technisch, later in verkoop en marketing. In die periode woonde ik lange tijd in Frankrijk. Daar leerde ik de Franse taal goed spreken, raakte in de ban van wijn en maakte vele reizen naar de Franse wijngebieden.
    Na nog enkele jaren in België gewerkt te hebben en ook daar ook weer het Bourgondische leven meegemaakt te hebben, keerde ik dertien jaar later naar Nederland terug.
    Vrij snel na mijn terugkeer begon ik met het wijnbrevet en direct daarna met de vinologenopleiding. Maar het diploma Vinoloog was mij niet genoeg en zo begon ik na enkele aanvullende cursussen met de WSET-opleidingen, eerst Advanced en daarna de diploma Course. Deze opleiding heb ik in 2008 afgesloten en ik mag mijzelf nu ook Weinakademiker noemen.

    In 2010 ben ik met een nieuwe uitdaging begonnen, het Magister Vini (MV) traject en hier ben ik inmiddels een heel eind mee gevorderd. MV staat voor Nederland’s hoogste wijnopleiding, een niveau dat enigszins verwant is met het Engelse Master of Wine. Ik ben WSET Certified Educator® en ik geef wijncursussen, verzorg proeverijen en adviseer particulieren en bedrijven over wijn.

    Alle actuele cursussen van Cave Supérieure

    Contact

    Bezoek de website: www.cavesuperieure.nl


Klazien Vermeer - De Wijnschool
De Wijnschool

Klazien Vermeer - De Wijnschool

Regio Ermelo / Nijkerk

  • Méér

    Méér

    De Wijnschool is jong en ambitieus en richt zich op activiteiten rondom wijn. De “juf” van de Wijnschool is Klazien Vermeer.

    Een leuke proeverij, een actieve wijnreis voor uw bedrijf of samen met vrienden op een wijncursus, het is allemaal mogelijk.
    Naast het volgen van wijncursussen organiseert Klazien ook “wijnschoolreizen” naar verschillende gebieden. Deze reizen zijn toegankelijk voor iedereen die passie heeft voor wijn. Zij heeft de beschikking over een luxe touringcar en een immer vrolijke buschauffeur. Instappen, genieten, leren, ervaren en eventueel ook nog de mooiste wijnen meenemen naar huis!

    Klazien is registervinoloog en tevens werkzaam als opleidingsmanager bij de Wijnacademie te Maarn, afd. vinologenopleiding en begeleidingstraject Magister Vini.

    Leuke ideetjes opdoen of meer informatie? www.dewijnschool.nl 

    Alle actuele cursussen van De Wijnschool

    Contact

    Bezoek de website: www.dewijnschool.nl


Smaakvermaak

Margret Weijers - Smaakvermaak

Regio Alkmaar

  • Méér

    Méér

    Margret Weijers, Register Vinoloog van de Wijnacademie en Wijn-spijsspecialiste, heeft jarenlang als gastvrouw/sommelier in verscheidene (sterren)restaurants gewerkt, zoals Restaurant De Vrienden van Jacob* in Santpoort-Noord en Restaurant De Librije*** in Zwolle.

    Ik werd menigmaal door gasten gewezen op mijn enthousiasme en passie voor het vak. Ik vind het geweldig om liefhebbers te informeren en heb daarom in 2011 Smaakvermaak opgericht. Naast mijn specialisatie in wijn en spijs is tevens de kracht van Smaakvermaak dat alle opleidingen in een duidelijke taal en in kleine groepen van maximaal 12 personen gegeven wordt.

    Wijn leeft, fascineert en is niet zo moeilijk als u denkt, er loopt namelijk een ‘rode draad’ doorheen, die ik u graag zou willen laten ontdekken.”

    Alle actuele cursussen van Smaakvermaak

    Contact

    Bezoek de website: www.smaakvermaak.nl


Ton Wortelboer - Cave Supérieure
Procuwijs

Ton Wortelboer - Procuwijs

Regio Woerden

  • Méér

    Méér

    Eind jaren zestig als gastheer begonnen in tal van horeca bedrijven.
    Zeker acht verschillende formules in meer dan 15 bedrijven meegemaakt en overal kwam je wijn tegen. Het werd en is nog steeds mijn grote passie.
    Nu weer bijna 25 jaar in het beroepsonderwijs waarin ik jong aanstormend talent mag begeleiden in hun zoektocht naar smaken, verschillen in wijnen, het leren maken van wijn-spijs combinaties en tal van dat soort boeiende zaken.
    Dit weet ik te combineren met het geven van proeverijen, wijncursussen en master-classes.
    Hier ontmoet je weer heel andere doelgroepen en dat houdt me juist scherp. Want wijn is een leven lang leren, proeven en blijven ontdekken.

    Ik hoop u op deze ontdekkingsreizen te mogen ontmoeten.

    Alle actuele cursussen van Procuwijs

    Contact

    Bezoek de website: www.procuwijs.nl


Naar boven