Skip navigationHermitage wijncursussen

Associatie van
Wijndocenten


Workshop Wijn & Kaas combineren

Voor wie?
Voor iedereen die houdt van kaas en wijn. U bent een bewuste proever en laat u niet leiden door bestaande conventies over eten en drinken. Het is niet noodzakelijk om veel van wijn te weten. In deze workshop gaat het om proeven en bewust ervaren wat er in uw mond gebeurt. Iedereen kan dat, maar niet iedereen stelt zich er voor open. In één avond leert u mooie wijnen met de juiste kaas combineren. Leuke en bovenal lekkere workshop.

Wat?
Naar aanleiding van de vraag: “Heeft u een wijn voor bij het kaasplankje?”, is deze workshop ontwikkeld. Het is namelijk onmogelijk om op basis van die vraag een volledig en correct wijnadvies te geven. Aan de hand van ongeveer 7 verschillende kazen met ieder een verschillend smaakprofiel, gaat u bewust ervaren wat er met de verschillende combinaties van kaas en wijn gebeurt in uw mond. We proeven o.a. witschimmel, blauwschimmel, roodbacterie en jonge geitenkaas. We schenken er ongeveer tien verschillende wijnen bij. Aan het eind van deze drie uur durende wijn en kaas workshop bent u in staat om zelf het ultieme kaasplankje samen te stellen en daar de beste wijn bij uit te zoeken. Wijn en kaas combineren wordt voor u vanaf nu een feestje!

Docent
Caroline Cocheret, Register Vinoloog en winnaar Grand Prix Saint Hubert 2012, in teamverband.

Caroline is Magister Vini in opleiding. Het diploma Magister Vini is het hoogste Nederlandse professionele wijndiploma. Op dit moment zijn er slechts negen wijnprofessionals die dit diploma behaald hebben.

Méér informatie / Aanmelden: www.wijneducatienederland.nl/wijn-en-kaas-combineren-wijncursus-amsterdam