Skip navigationSmaakvermaak

Associatie van
Wijndocenten


Smaakvermaak

Limmen

Workshop Combineer

Wil jij weten hoe je het beste wijn met spijs kan combineren? Tijdens deze avond leer ik je de basis van het combineren. We maken smaakprofielen en ontdekken hoe smaken elkaar kunnen versterken. Een smakelijke en gezellige introductie in smaak.

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl

Masterclass (s)maak kennis met cabernet franc uit de Loire o.l.v. Job Joosse NIEUW!

Smaakvermaak heeft Magister Vini Job Joosse uitgenodigd voor een masterclass. Hij is dé specialist als het gaat over cabernet franc uit de Loire.

We gaan deze avond in op de karaktereigenschappen van deze druif en hoe de smaak tot stand komt door middel van wijnbouw en vinificatietechnieken. We proeven het verschil tussen hoge en lage rendementen, invloed van bodemtype op smaakstijl en korte tegenover lange extractie. Job praat ons bij over de historie van deze druif in het algemeen, maar ook voor de twee belangrijkste gebieden: Anjou en Touraine. We sluiten deze avond af met een plateau vol heerlijkheden.

Deze masterclass is voor wijnliefhebbers die al enige kennis hebben van wijn (minimaal Sden 1).

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl

Wijnworkshop Proef! (1 avond)

Tijdens deze avond worden de ogen, neus en mond op scherp gezet! We gaan in op het benoemen van de kleur, geur en smaak van de wijn en er wordt kort uitgelegd hoe wijn gemaakt wordt. We ruiken aan geuren die ook in wijn kunnen voor komen en proeven wat voor effect het glas heeft op de wijn. Enkele wijntermen als 'kurkwijn', 'azijnsteek' en 'tannine' worden besproken en/of geproefd. Kortom, een leerzame en gezellige avond die geschikt is voor de beginnende proever.

Wil je het Wijnvignet halen?
Volg dan zowel de Workshop Proef! als de Workshop Serveer!

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl/cursussen

Wijnworkshop Serveer! (1 avond)

Net als de workshop Proef! is dit een introductieles. Je hoeft dus nog niet veel van wijn te weten om deel te nemen. De belangrijkste wijngebieden en zijn druivenrassen worden besproken en we 'vertalen' een wijnetiket. Natuurlijk wordt er ook tijdens deze workshop geproefd en ontdekken we wat wijn met iets erbij doet. We leren welk effect temperatuur heeft op wijn en waarom hij wordt gekaraffeerd of gedecanteerd?

Wil je het Wijnvignet halen?
Volg dan zowel de Workshop Proef! als de Workshop Serveer!

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl/cursussen

AWD - Smaakvermaak - Wijn-spijscursus

Wijn-Spijscursus

Vier avonden proeven we wijn in combinatie met spijs. Door mijn ervaring als gastvrouw/sommelier ben ik overtuigd van de kracht van proeven.

Deze cursus is dus geen standaard cursus, er wordt veel praktijkkennis opgedaan. We proeven ruim 40 verschillende wijnen. Naast heel veel goede, worden ook enkele foute combinaties geproefd. Enorm leerzaam dus.

Je hoeft geen kennis van wijn te hebben om deze cursus te volgen.
Smaak is het uitgangspunt en dat heeft iedereen.

Les 1 | Klassiek vs Nieuw:
Deze avond komen er 5 klassieke wijn-spijs combinaties voorbij en ik zet daar een 'nieuwe' smaak tegenover. Ontdek dat er zoveel meer mogelijk is.

Les 2 | Vis:
Tijdens deze les proeven we vis die op verschillende wijze is bereidt en ervaar je wat dat met de wijnkeuze doet.

Les 3 | Chocolade & Wijn:
Melk, puur, rauw, wit... Een kleine greep uit de verschillende soorten chocolade. Ze hebben allemaal hun eigen smaak die roepen om een andere wijn. Beleef deze smaken.

Les 4 | BYO Spanje:
Deze avond bereidt je zelf één tapa voor in combinatie met één wijn. Aan de lange tafel genieten we gezamenlijk van al het lekkers.

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl/cursussen

AWD - Smaakvermaak - Wijnvignet

SDEN 1 - Wijnvignet

Smaakvermaak stelt jouw in staat om in twee avonden het erkende diploma Wijnvignet te halen. Wanneer zowel de workshop Proef! als de workshop Serveer! wordt gevolgt, kan je na enig huiswerk tussendoor examen doen bij Smaakvermaak na de wijnworkshop Serveer!

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl/cursussen

Wijnoorkonde (SDEN 2)

In 5 avonden leer je in wijn de verschillende soorten smaken herkennen en onderscheiden uit de belangrijkste wijngebieden van de wereld. We gaan dieper in op de verschillende wijnbereidingen en lezen samen wijnetiketten.

We werken met het cursusboek ‘De Wijnwereld’. Het is mogelijk om het cursusboek via Smaakvermaak te bestellen voor € 39,00, dit zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het is ook mogelijk om dit boek zelf te bestellen via www.drankenstudie.nl/cursusboeken. Na bestelling wordt hij binnen een week thuisgestuurd.

Je kunt je na deze cursus eventueel opgeven voor het officiële wijnexamen (facultatief).

Deze cursus is een opstap naar de opleiding voor het professionele Wijnbrevet.

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl/cursussen

Data, locatie en prijs:

Data: donderdagen 11 oktober, 1 en 22 november, 6 en 13 december 2018, van 19:30 - ca. 22:00u.
Locatie: Kookstudio de Hofsteede in Limmen (parkeren gratis)
Kosten: € 225,00 (exclusief landelijk examen)

AWD - Smaakvermaak - Wijnbrevet

SDEN 3 - Wijnbrevet

Deze cursus is voor wijnliefhebbers die dieper in willen gaan op de verschillende wijnlanden en hun geschiedenis, druivenrassen, klimaat, wijnwetgeving, etikettering en rijping.

Bij deze cursus staat het leren proeven voorop en minimaal zeventig wijnen worden door ons beoordeeld. Er zal één les gegeven worden bij Wijndomein De Koen in Zuid-Scharwoude, waar wijnboer Pieter de Boer ons meeneemt in de wereld van het wijnmaken.

De laatste les staat in het teken van het proefexamen en we sluiten deze les af met lekkere hapjes.

Je kunt je na deze cursus opgeven voor het officiële wijnexamen SDEN 3 dat toelating geeft tot de vinologen opleiding van de Wijnacademie.

We werken met het cursusboek ‘De Wijnwereld’. Het is mogelijk om het cursusboek via Smaakvermaak te bestellen voor € 39,00, dit zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het is ook mogelijk om dit boek zelf te bestellen via www.drankenstudie.nl/cursusboeken.
Na bestelling wordt hij binnen een week thuisgestuurd.

Méér informatie / Aanmelden: www.smaakvermaak.nl/cursussen

Naar boven