Skip navigationmijnwijncursus.nl - Breda

Associatie van
Wijndocenten


"Shapas"

Wijnworkshop Sherry

een (hernieuwde) kennismaking

Proef! Sherry – in deze Sherry proeverij
Als jij Sherry kent, van de "twee-liter-kruiken-met-oortje-uit-de supermarkt", dan is deze avond zeker voor jou!
Want deze avond maak je Sherry mee, zoals je nooit had verwacht!

Wat ga je leren tijdens deze Sherry proeverij?

  • Je ontdekt Sherry (opnieuw)
  • Je leert op een heldere manier hoe Sherry wijnen gemaakt worden
  • Daardoor snap je de verschillen tussen de verschillende Sherry-stijlen (Fino, Oloroso, Amontillado enz.)
  • Je proeft een aantal mooie Sherry's uit het betere segment Met bijpassende hapjes
  • Je leert de basisregels voor Wijn en Spijs

Waarom je deze avond niet mag missen
Sherry heeft jarenlang gekampt met een imago-probleem. Zeker in Nederland. Maar er is goed nieuws: Sherry komt terug! Deze unieke wijn uit het Spaanse Jerez heeft veel te bieden, óók op het gastronomisch vlak.

Tijdens deze Sherry avond leer je de verschillende stijlen Sherry kennen. Hoe worden deze gemaakt? En belangrijker nog; hoe smaken ze?

Sherry Wijn is eenvoudig gezegd, een wijn die is bedoeld om van te genieten met eten. Of het nu gaat om visgerechten, vleesgerechten, pittige kazen of zoet gebak, Sherry wijnen kunnen het tot een gastronomische ervaring maken.

SHERRY + TAPAS = SHAPAS (Want natuurlijk worden bijpassende hapjes geserveerd). Laat je verrassen tijdens deze Sherry proeverij!

Sherry heeft jarenlang gekampt met een imago-probleem. Zeker in Nederland. Maar er is goed nieuws: Sherry komt terug! Deze unieke wijn uit het Spaanse Jerez heeft veel te bieden, óók op het gastronomisch vlak. Laat je verrassen tijdens deze Sherry proeverij!

Sherry wijn heeft zintuiglijke kenmerken die je zelden ergens anders in de wijnwereld tegenkomt. Sherry wijnen kunnen in kleur variëren van bleekgeel tot groenachtig geel. En de biologisch gerijpte wijnen (met flor) van donker tot aan een meer ondoorzichtig mahonie kleur. De natuurlijke zoete wijnen kennen verschillende tinten goud, amber en kastanjebruin. Er is voor elke gelegenheid, een eigen stijl Sherry.

Tijdens deze Sherry avond leer je de verschillende stijlen Sherry kennen. Hoe worden deze gemaakt? En belangrijker nog; hoe smaken ze?

Sherry Wijn is eenvoudig gezegd, een wijn die is bedoeld om van te genieten met eten. Het is de perfecte partner voor een rijke verscheidenheid van smaken en gerechten. Wereldberoemde chef-koks tonen met veelvuldige wijn/spijs combinaties veelal om de veelzijdigheid van droog naar zoet. Hierdoor is Sherry inmiddels ook favoriet voor allerlei internationale keukens van oost naar west.

Het scala van de sherry aroma’s loopt van amandel naar caramel, tot friszure appels. Het complementeert en verbetert de smaken van elke amuse, hoofdgerecht, of dessert. Of het nu gaat om visgerechten, vleesgerechten, pittige kazen of zoet gebak, Sherry wijnen kunnen het tot een gastronomische ervaring maken.

SHERRY + TAPAS = SHAPAS (Want natuurlijk worden bijpassende hapjes geserveerd).
Laat je verrassen tijdens deze Sherry proeverij!

Aanpak
Tijdens de avond Proef! Sherry leer je stap voor stap Sherry te proeven. Je leert geuren en smaken in Sherry te benoemen en dit in een beknopte proefnotitie samen te vatten. Proeven is het meest boeiende onderdeel van al onze wijnworkshops en wijncursussen. Geen moeilijk en wollig gedoe, maar een helder en concreet stappenplan.

Deze avond biedt een (hernieuwde) kennismaking met dit prachtige product, tijdens deze informatieve, educatieve en smaakvolle workshop!

Méér informatie / Aanmelden: mijnwijncursus.nl/sherry/

Data, locatie en prijs:

Data: vrijdag 13 november 2020, van 19:30-22:00u.
Locatie: Amrâth Hotel Brabant, Heerbaan 4, 4817 NL Breda.
Kosten: € 47,- p.p. (incl. BTW).