Skip navigationmijnwijncursus.nl - Breda

Associatie van
Wijndocenten


Port

Wijnproefavond Port

Proef! Port – in deze Port proeverij

We kennen port vaak als vaste begeleider van een kaasplankje. Maar welke type port vindt je eigenlijk lekker? Welk verschillende types port zijn er? Tijdens deze workshop Proef! Port leer je daar meer over.

Wat ga je leren tijdens deze Port proeverij?

  • Je leert op een heldere manier hoe Port wijnen gemaakt worden
  • Je weet daarna de verschillen tussen de verschillende Port-stijlen (Ruby, Tawny, Vintage, Late Bottled Vintage, Colheita enz.)
  • Je proeft een aantal mooie Port's uit het betere segment Met bijpassende hapjes
  • Je leert de basisregels voor Wijn en Spijs

Programma
Je krijgt een korte inleiding over het Portgebied en de geschiedenis. Daarna krijg je een heldere uitleg over de verschillende portsoorten. Van de eenvoudige huis-tuin-en-keuken Ruby port tot en met de Colheita Ports en alles wat daar tussen zit. Er is genoeg te vertellen over Port!

Natuurlijk wordt er deze avond ook uitgebreid geproefd! We proeven de verschillende porttypes en ontdekken zo dit prachtige, ambachtelijke product. En natuurlijk worden bijpassende hapjes geserveerd.

Aanpak
Tijdens de avond Proef! Port leer je stap voor stap port te proeven. Je leert geuren en smaken in port te benoemen en dit in een beknopte proefnotitie samen te vatten. Proeven is het meest boeiende onderdeel van al onze wijnworkshops en wijncursussen.
Geen moeilijk en wollig gedoe, maar een helder en concreet stappenplan.

Deze avond biedt een (hernieuwde) kennismaking met dit prachtige product, tijdens

Méér informatie / Aanmelden: mijnwijncursus.nl/proef-port