Skip navigation



mijnwijncursus.nl - Breda

Associatie van
Wijndocenten


Wijncursus Terroir & Techniek

Wijncursus Terroir & Techniek - 2 avonden

Wat ga je ontdekken tijdens deze wijncursus?

  • Een verrijking van jouw wijnkennis - en beleving van wijn!
  • Een verdieping op de begrippen Terroir & Techniek
  • Wat maakt het verschil in de wijngaard?
  • Wat is de relatie tussen druivenras en bodemsoort?
  • Wat gebeurt er in de wijnkelder?
  • Wat zijn de verschillende manieren van wijn maken?
  • Welke technieken worden hierbij gebruikt?
  • Hoe vertaalt zich dit tot de smaak, kwaliteit en prijs van een wijn?

Met bijpassend lesmateriaal en handige downloads Wijn heeft zoveel boeiende kanten. De afkomst van de wijn, maar zeker alles wat er na de oogst in de kelder gebeurd. Wat is nu bepalend voor de smaak, de stijl, de prijs en de kwaliteit van een wijn?

In 2 avonden neem ik je mee in het mysterie van "Terroir en Techniek". Wat betekent dit voor de smaak van de wijn? En bij het proeven zetten we alle wijnen van het onderwerp naast elkaar. Zo kun je goed een vergelijk maken. Twee lesavonden met veel informatie, een mooie selectie wijnen en zoals altijd met veel interactie. Wijn heeft zoveel boeiende kanten. De afkomst van de wijn, maar zeker alles wat er na de oogst in de kelder gebeurd. Wat is nu bepalend voor de smaak, de stijl, de prijs en de kwaliteit van een wijn? In 2 avonden neem ik je mee in het mysterie van "Terroir en Techniek". Wat betekent dit voor de smaak van de wijn? En bij het proeven zetten we alle wijnen van het onderwerp naast elkaar. Zo kun je goed een vergelijk maken. Twee lesavonden met veel informatie, een mooie selectie wijnen en zoals altijd met veel interactie.

Voor deze wijncursus is een basiskennis van wijn gewenst.

Méér informatie / Aanmelden: mijnwijncursus.nl/terroir-techniek/

Data, locatie en prijs:

Data: maandagen 11 en 25 november 2019, van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie: Wijnhuis Oktober, Wilhelminastraat 52 | hoek Baronielaan - Breda
Kosten: € 149,- p.p. (incl. btw)