Skip navigationKarin Lips Wijnopleidingen en -advies

Associatie van
Wijndocenten


Wijnbrevet - SDEN 3

Nog meer weten over de wereld van wijn

Deze cursus is voor wijnliefhebbers of professionals die meer verdieping zoeken in de wijnwereld.

Naast behandeling van theorie, ligt de nadruk vooral op het ‘blind’ leren proeven. We proeven minimaal 90 wijnen uit de hele wijnwereld en u leert de meest bekende druivensoorten en hun herkomst. U maakt uw eigen wijnbeschrijvingen en die bespreken we met elkaar.

Voor wie is de Cursus Wijnbrevet SDEN 3?

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) is geschikt voor wijnliefhebbers met een redelijke wijnkennis en voor professionals die werken met wijn. Door het hoge niveau raden we u aan om eerst de Basiscursus Wijnoorkonde (SDEN 2) te volgen.

Landelijk erkend examen

U kunt de cursus afsluiten met een landelijk erkend examen dat centraal wordt afgenomen door De Wijnacademie. Het diploma (SDEN 3) geeft toelating tot opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

Programma Wijnbrevet SDEN 3

Het studieprogramma is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de geschiedenis van de wijn, geografische ligging, bodem, klimaat, verschillende wijnlanden, herkennen van karakteristieken van druivenrassen, vinificatie, kwaliteitsverschillen herkennen, wijnwetten, etikettering.

De nadruk ligt vooral op het (blind)proeven en leren beoordelen van de wijn.

De laatste les maken we een proefexamen en sluiten we af met wijn-spijscombinaties.

We werken met het cursusboek ‘De Wijnwereld’.

Méér informatie / Aanmelden: www.karinlips.nl/cursus-wijnbrevet-sden-3

Data, locatie en prijs:

Data: 10 avonden, dinsdagen 01, 08, 22 en 29 oktober, 05, 12, 19 en 26 november, 03 en 10 december 2019, van 19:30 tot 22:30u.
Locatie: Helmond.
Prijs: de cursuskosten zijn € 495,00, inclusief cursusmateriaal, te proeven wijnen, cursusboek De Wijnwereld t.w.v. € 39,95 en proefexamen. Examenkosten niet inbegrepen, € 110,00 inclusief BTW.