Skip navigationCave Supérieure

Associatie van
Wijndocenten


Cave Supérieure

Bilthoven

SDEN 2 - Basis Wijncursus

Deze cursus is bedoeld voor allen die graag meer willen weten over wijn en die willen leren wijn te proeven en te beoordelen. Naast basiskennis over wijnbouw en vinificatie, maakt u kennis met de techniek van het wijnproeven en hoe u een wijn kunt herkennen aan de druivensoort, de streek en het land van herkomst en de gebruikte vinificatietechnieken. Hierbij komen de meest belangrijke wijnstreken van de wereld aan de orde. Het niveau van de cursus is SDEN 2, een door de Stichting Dranken Examens en Normering vastgelegde norm voor wijneducatie.

Deze basis wijncursus is een opstap naar de wijnopleiding voor het professionele Wijnbrevet SDEN 3 (zie cursus Wijnbrevet) of voor de WSET Intermediate cursus (zie cursus Intermediate).

U kunt eventueel examen doen om de ‘Wijnoorkonde’ te behalen.
De cursus bestaat uit 6 lesavonden die duren van 19:30 tot ca. 22:30 uur.

Méér informatie / Aanmelden: www.cavesuperieure.nl

Wijncursus voor gevorderden - SDEN 3

De cursus Wijnbrevet SDEN 3 is bedoeld voor gevorderden. De juiste keuze indien u al over enige proefervaring en basiskennis beschikt en verder wilt gaan met wijn.

Deze cursus gaat veel dieper in op de kennis van wijnbouw, vinificatietechnieken, druivensoorten, wijnstijlen- en streken. Wijn en spijs combinaties komen eveneens uitgebreid aan de orde. U leert ook blindproeven. In totaal worden zo'n 70 wijnen geproefd. Voor deze cursus is zelfstudie onontbeerlijk.

Het niveau van de cursus is SDEN 3. U kunt de cursus afsluiten met een examen. Het diploma 'Wijnbrevet' geeft toegang tot de Vinologenopleiding (SDEN 4).

De cursus bestaat uit 9 lesavonden die duren van 19:30 tot ca. 23:00 uur.

Méér informatie / Aanmelden: www.cavesuperieure.nl

Naar boven