Skip navigationCarper Vinum

Associatie van
Wijndocenten


Basiscursus wijn/spijs - 1 avond

Basis module Wijn/Spijs
Je krijgt vrienden te eten of bent nu degene die het familiediner gaat maken? Je worstelt met de vraag welke wijn bij de gerechten passen? Dan gaat deze cursus jou echt helpen. We gaan de basiskennis opdoen van hoe je een wijn bij een spijs kan combineren.

Smaakprofiel
Uitgangspunt is het universeel smaakprofiel van de wijn en van het betreffende gerecht. Universeel omdat het zowel voor de wijn als voor een gerecht kan worden gebruikt. Smaakprofiel gaat over mondgevoel (strakheid, hoeveelheid zuur, filmendheid en zoetheid) en over smaakrijkdom(smaakgehalte, frisheid en rijpheid). Je leert smaakprofielen opstellen en wat je kan doen om het gerecht passend te maken.

Praktijkles
Nadat we de theorie hebben doorgenomen zullen we dit natuurlijk ook uit gaan testen door zelf te doen en te ervaren. We doen dit met behulp van 8 wijnen waar steeds diverse variaties van gerechtjes mee worden vergeleken. Het is wel is nuttig als er enige kennis van wijn aanwezig is, maar dat kan altijd naderhand nog worden aangevuld door het volgen van een basiscursus wijn.

Data, locatie en prijs:

Datum: dinsdag 20 oktober om 19:30u.
Locatie: De Veldschuit, het Odd Fellows gebouw in het water, Veldbloemenweg 6c, 1508 WV Zaandam.
Prijs: € 45,00 p.p. (incl. 21% BTW).

Méér informatie / Aanmelden: https://www.carpervinum.nl/product/wijnspijs-basis/