Skip navigationCarper Vinum

Associatie van
Wijndocenten


AWD Carper vinum - Literaire wijnspijsproeverij Oogvocht

Literaire wijnspijsproeverij - 1 avond

Beleef het boek Oogvocht van auteur Ilona van Hilst op zaterdag 9 november om 19:30 uur in Uithoorn via een wijnspijs reis door Frankrijk met uitleg van register vinoloog Ed Carper. Er worden 8 wijnen geproefd en daar zullen 3 gerechtjes bij worden geserveerd in een groep van maximaal 14 personen.

Je krijgt:

  • uitleg over hoe je wijn proeft;
  • van 8 passages uit het boek gaan we de wijnen proeven;
  • uitleg over de 8 wijnen en over het gebied waar die vandaan komen;
  • bij 3 van de wijnen zal een klein bijpassend gerechtje worden geserveerd.


Het boek Oogvocht
Het boek speelt zich deels af in het Zuid Franse wijngebied Sommières waar de hoofdpersoon Isis haar kindertijd door brengt. Haar moeder wordt op een dag dood gevonden tussen de wijnranken…

Register vinoloog Ed Carper heeft het boek gelezen en diverse passages gevonden waar in het boek wijn wordt gedronken. Hij heeft deze wijnen gevonden en deze wijnen gaan wij proeven. Er zal aan de passage worden gerefereerd zonder dat het hele verhaal of de plot wordt weggegeven. Als je het boek gaat lezen en je komt dan de passages weer tegen dan kun je weer terugdenken aan hoe dat smaakte. Alles valt dan op zijn plek. Je hebt letterlijk een voorproefje gehad van de literaire beleving. Deze proeverij is dus nog leuker als je het boek gaat lezen. Het boek zal dan ook verkrijgbaar zijn tegen een gereduceerde tarief en gesigneerd door de auteur.

Data, locatie en prijs:

Datum: zaterdagavond 09 november 2019, om 19:30u.
Locatie: Uithoorn.
Prijs: € 29,75 p.p. (incl. 21% BTW).

Méér informatie / Aanmelden: www.carpervinum.nl/product/literaire-wijnproeverij/