Skip navigation



AnyWine

Associatie van
Wijndocenten


Wijn Spijs cursus

Deze wijncursus bestaat uit 4 avonden en is een ontdekkingstocht in de boeiende wereld van wijnen en gerechten.

Het is geen standaardcursus met veel theorie, maar richt zich juist op de praktijk.
Uiteraard komen diverse toepasbare "wijn & spijs theorieën" aan bod!
Maar zelf ervaren en veel proeven is het uitgangspunt.
We beginnen deze avond op tijd, maar......je hoeft niet te eten van te voren.

Voor wijnliefhebbers, hobbykoks en professionals die hun smaak en uitdrukkingsvaardigheid op het gebied van wijn willen vergroten.

 

Programma 2019:

Chocolade is niet alleen zoet - 4 maart
Chocolade verwerkt in zowel hartige als zoete gerechten.
Wat voor uitdaging is dat voor de wijn?

Gekruid, Spicy & Exotisch -  1 april
Kruiden en specerijen bepalen in hoge mate het smaaktype en smaakgehalte van een gerecht.
Dat vraagt om specifieke wijnen!

Klassieke Cuisine - 6 mei
Oesters met Chablis, Lamsvlees met Pauillac….
Hoe zit dat eigenlijk met die klassieke gerechten en hun bijbehorende wijn?
Dat kan vast anders!

BYO - 3 juni
Het toepassen van alle wijn & spijs theorie die jij tijdens deze cursus geleerd hebt.
Op deze avond breng jijzelf een rode en een witte wijn mee, die beiden matchen met jouw gerecht.

Méér informatie / Aanmelden: www.anywine.nl

Data, locatie en prijs:

Data: maandagen 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni 2019, aanvang: 19:00 uur / maaltijd vervangend.
Prijs: € 395,00 p.p.
Locatie: Proeflokaal AnyWine, Burg. van Engelenweg 124, 8271 AV IJsselmuiden.
Met de auto: gratis parkeren nabij cursuslocatie.
Met de trein: 10-15 min. lopen vanaf station Kampen.

www.anywine.nl/wijn-spijs-cursus